Zit je midden in je studie? Wilt u theorie omzetten in praktijk? Om je vaardigheden te verbeteren? Om echte ervaring op te doen met je cv. Deel uitmaken van een inspirerend netwerk van vrouwen- en mensenrechtenorganisaties activisten? Dan ben jij de kandidaat die wij zoeken!

KARAMAH EU is op zoek naar een stagiair om haar burgerrechtendivisie te ondersteunen. De stagiair rapporteert aan onze coördinator en beheerders ter ondersteuning van onderzoek, fact-checking, data verzamelen en beleidsontwikkeling. De ideale kandidaat is het nastreven van een carrière in de openbare orde, belangenbehartiging of recht. Schrijf- en publicatie-ervaring de voorkeur, maar niet vereist. Een passie voor mensenrechten, gendergelijkheid en godsdienstvrijheid heeft de voorkeur en vereist.

Kwalificaties

  • be pursuing or intend to pursue a master’s degree in law, political science, sociology, anthropology or a related field;
  • Interest in Islamic Studies, Human rights, Women’s Rights, Civil Rights, and/or Comparative Law
  • Superior written and verbal communication skills
  • Excellent research and writing skills
  • Enthusiastic and self-motivated work style with high attention to detail
  • Ability to work well in groups and on short deadlines
  • Event planning experience
  • Fluent in EN & NL (French is an asset)

Interne taken en verantwoordelijkheden

 

Je krijgt de kans om voorbeelden te zien van de praktische toepassing van islamitische jurisprudentie, om te helpen met onderzoek en om webartikelen en eventreports te schrijven. Bovendien u ons helpen bij het plannen en uitvoeren van educatieve programma's, inclusief suggesties over onderwerpen en het maken van programmadocumenten.

Dit is een ideale gelegenheid voor een student of afgestudeerde student om zinvolle ervaring op te doen bij een in Brussel gevestigde vereniging zonder winstoogmerk en blootstelling aan de gebieden vrouwenrechten, gendergelijkheid, burgerrechten, islamitisch recht en leiderschapsontwikkeling.

De praktische dingen

The internship is part time. 20 hours per week.

Je werkt nauw samen met onze coördinator en bestuurders, die ook je leidinggevende zullen zijn.

Ondanks de financiële beperkingen is Karamah EU er ten zeerste van overtuigd dat elke baan een salaris verdient en daarom wil bijdragen aan de beloning van haar stagiairs – meer informatie hierover zal tijdens het wervingsproces worden meegedeeld.

COVID-19 gerelateerd

Vanwege de onzekerheid die COVID-19 veroorzaakt, is deze stage alleen toegankelijk voor kandidaten die al in Brussel wonen of op woon-werkverkeer van Brussel wonen. Afhankelijk van de officiële maatregelen die de Belgische overheid tijdens de stageperiode zal treffen, werk je onder bepaalde voorwaarden vanuit huis of vanuit kantoor. Karamah EU is een zorgzame organisatie die de gezondheid van het personeel op de eerste plaats zet en de aanbevelingen van de Belgische autoriteiten opvolgt.

Hoe solliciteren?

Als dit interessant voor je klinkt en je wilt praktijkervaring opdoen bij een basisorganisatie stuur dan uiterlijk 1 oktober 2020 een motivatiebrief (maximaal één pagina) en je CV (maximaal twee pagina's) naar karamaheu@karamah.org.

Lees: "Burgerrechten & Beleidsstage Herfst 2020" in het vakgebied.