Zit je midden in je studie? Wilt u theorie omzetten in praktijk? Om je vaardigheden te verbeteren.Om echte ervaring op te doen met je cv?Deel uitmaken van een inspirerend netwerk van vrouwen- en mensenrechtenorganisaties activisten? Dan ben jij de kandidaat die wij zoeken 

Karamah EU biedt stages voor personen die meer willen weten over mensenrechten, empowerment van vrouwen, gendergelijkheid, islamitisch feminisme, vrouwenrechten, non-profitorganisatiemanagement 

Kwalificaties

 • Be pursuing or intend to pursue a Masters Degree in communications, journalism, literature, or a related field or influencer and/or leader in digital communication ;
 • Have strong writing, proofreading and analytical skills;
 • Be interested in learning, or already familiar with web editing (esp. WordPress and MailChimp); 
 • Be able to meet tight deadlines;
 • Be able to think independently and take responsibility;
 • Have the desire and courage to contribute your own ideas and personality;
 • Be interested in Karamah’s aims and goals.

Eisen

 • You are already based in Brussels or in commuting distance from Brussels
 • Fluent in English/Dutch or English/French
 • Advanced skills in Microsoft Office (Word, PowerPoint and Excel) and Adobe Creative Suite (Indesign, Photoshop and Illustrator) 
 • Artistic skills are a plus (video editing, photography).

Interne taken en verantwoordelijkheden

 

Als lid van het toegewijde Karamah EU-team zullen uw taken spannend, divers en uitdagend zijn. Of u nu uw communicatieve vaardigheden in de klas of in het veld hebt verworven, door lid te worden van een feministische organisatie u deze overbrengen naar een professionele omgeving door te werken aan echte problemen.

Je verkent verschillende communicatiekanalen, waaronder de productie van communicatiemateriaal (brochures, banners, ...), webredactie, social media, nieuwsbriefproductie en campagnemanagement. Afhankelijk van je vaardigheden en interesses kun je ook werken met afbeeldingen, foto's en video's.

We bieden een werkplek waar ieders suggesties en ideeën welkom zijn – en waar teamwork en teamspirit essentieel zijn.

De praktische dingen

The internship is part time. 20 hours per week.

Je werkt nauw samen met onze coördinator en bestuurders, die ook je leidinggevende zullen zijn.

Ondanks de financiële beperkingen is Karamah EU er ten zeerste van overtuigd dat elke baan een salaris verdient en daarom wil bijdragen aan de beloning van haar stagiairs – meer informatie hierover zal tijdens het wervingsproces worden meegedeeld.  

COVID-19 gerelateerd

Vanwege de onzekerheid die COVID-19 veroorzaakt, is deze stage alleen toegankelijk voor kandidaten die al in Brussel wonen of op woon-werkverkeer van Brussel wonen. Afhankelijk van de officiële maatregelen die de Belgische overheid tijdens de stageperiode zal treffen, werk je onder bepaalde voorwaarden vanuit huis of vanuit kantoor. Karamah EU is een zorgzame organisatie die de gezondheid van het personeel op de eerste plaats zet en de aanbevelingen van de Belgische autoriteiten opvolgt.

Hoe solliciteren?

Als dit interessant voor je klinkt en je wilt praktijkervaring opdoen bij een basisorganisatie, stuur dan uiterlijk 1 oktober 2020 een motivatiebrief (maximaal één pagina) en je CV (maximaal twee pagina's) naar karamaheu@karamah.org. Schrijf: "Communications Internship Fall 2020" in het vakgebied.